Monday, 25 November 2013

Be Positive !

Be Positive ? yeah . it's more better for myself ! im just a little girl yang sometimes not strong enough untuk beberapa dugaan yang diberi . tapi i have to through this . what else yang aku ndak buat ? ya mungkin masih belum cukup aku laksanakan perintahNya .

menangis ? sudah puas , sudah penat . tapi aku mampu apa ? itu jak aku mampu buat .
time diri jauh dari family , dari Mr Capital A , dari Sqejalicious ! always wonder , layak ka aku , perfect ka aku bagi dia .

demi masa depan dia , aku sentiasa bersabar , aku sentiasa menunggu . ya kami pernah lalui saat - saat sukar , break up , get back together , argue , in love , negative and positive thinking.
kenapa aku rasa macam ni ? dia tau ka aku risau , aku takut hilang dia lagi ? dia tau ka aku sentiasa ada rasa takut tu ? i may not perfect to him tapi aku selalu cuba buat yang terbaik tanpa dia rasa bosan , tanpa dia rasa tersisih , tanpa dia rasa dibelakangkan . 

ya masih terlalu awal dan terlalu muda untuk fikir terus maju ke hadapan . tapi aku ndak dapat buang segalanya dari fikiran . am i too obsess ? aku ndak tau boleh terima kekecewaan lagi atau tidak . feeling down , feeling stressed , feeling semuanya ada !






Dengarkan Curhat Ku ( Ayu Nadia )

Sunday, 24 November 2013

Holaa !
Hmp , updating kali ni pasal Kisah Aku dan Dia , Mr Capital A ! Know what , kami get back together last August !
Aku rasa that a great moment time dia bawa aku kapel balik , sejauh mana pun aku mau menipu diri aku memang ndak dapat . 
We have our ups and downs but still i love him and also this relationship !
yeah , since that day , i've decide i'll stay no matter what !

Today 25 November 2013 , hari dia mendaftar di Politeknik KK ! 
Akhirnya , tercapai impian dia mau sambung study di Poli ! Jia yuu !
I think this relationship akan lebih diuji lepas ni . tapi , it's okay , akan selalu ditunggu ! :)

Mr Capital A !
Wish you a very good luck for your study , future !
Just remember , apa pun masalah u , im here for you okay ! 
Maybe I cant solve your problems but i'll be a good listener for you !
In Shaa Allah ! :)
Dengarkan Curhat Ku ( Ayu Nadia )

25 November 2013



Holaa ! Im back ! rasanya bersawang sudah kan blog aku ni , lama x update apa - apa disebabkan ke'busy'an kerja yang bertingkek tingkek !
okay la , ada apa dengan 25 November 2013 ?
Hari ni her special day ! 

Happy Birthday to Anna !
Happy Birthday to Anna !
Happy Birthday to Anna !
Happy Birthday to Anna !

Hey Bestie , happy birthday to you ! Semoga panjang umur , dimurahkan rezeki , cepat bertemu jodoh dan berjaya capai apa yang diingini dalam hidup !
Semoga sentiasa bersyukur dengan apa yang dimiliki .

Happy Birthday Si Bungsu ! :)
Dengarkan Curhat Ku ( Ayu Nadia )

Wednesday, 30 January 2013

BILA HATI BERBICARA .














hey that shawl , nametag , hot chocolate , cermin angry bird , aiskrim cornetto , jam , semua Ayie yang bagi aku simpan . before this tia pernah kot aku simpan apa yang ex aku bagi . dengan Ayie different . bila jauh terasa lama masa yang berlalu . I don't care how we met , I'm just happy we did . ')) andai kau tau rasa yang aku ada sekarang Ayie . aku sentiasa berdoa kaulah yang terbaik dan terakhir dalam hidup aku . aku selalu berdoa kau lah jodoh aku yang tertulis di Loh Mahfuz . aku sentiasa berdoa kau lah yang terakhir akan aku kenali hati budi dan yang terakhir dalam hati aku . In Shaa Allah , Aamiin . hanya hadiah - hadiah tu seja teman kala aku sunyi dan merindui kau di sini Ayie . hitungan hari terasa lama untuk kembali di sisi kau . '(( semoga hari - hari yang aku lalui di sini berlalu dengan cepat tanpa aku sedar supaya aku dapat kembali dan jumpa dengan kau Ayie . Aamiin .










Dengarkan Curhat Ku ( Ayu Nadia )

Sunday, 27 January 2013

FOR YOU --> AYIE ARMAN



kisah kau dan aku .
ayie , jarak yang tercipta antara kita sekarang bukan alasan untuk kita saling melupakan . aku sentiasa berusaha mempertahankan hubungan ni untuk sebulan lebih lagi . rindu yang hadir buat aku lebih bersabar menghitung hari . even macam sekarang kita gaduh , aku cuba perbaiki salah ku dengan kau . aku sentiasa mencuba buat semuanya untuk kau even kau tia minta . jarak ni buat aku lebih sedar perasaan aku dengan kau , ajar aku untuk mengalah , bertolak ansur , memahami dan lebih menghargai . rasa takut kehilangan kau aku tia dapat elakkan ayie . kau yang terindah yang aku ada dalam hidupku . mungkin kau tia tau macam mana dan sejauh mana rasa sayang yang aku ada untuk kau nii . setiap masalah yang ada antara kita , aku cuba selesaikan dengan bantuan dan sokongan kau . sebab sebelum ni kita pernah lalui masalah yang jauh lebih teruk . aku sentiasa pegang kata - kata kau , kau akan selalu ada untuk aku susah senang ku dan jaga aku .  ayie , aku sentiasa berharap kau akan baca semuanya yang aku tulis tentang kau either dalam blog , facebook , twitter , diary aku . supaya kau tau macam mana perasaan aku yang sebenarnya . aku manusia biasa yang selalu buat salah , buat kau marah . tapi aku jugak manusia yang selalu mohon kemaafan dari kau . aku hanya pinjaman dari Allah . satu hari nanti Allah akan ambil aku balik . waktu tuu aku mau kau sentiasa tau , aku banyak tinggalkan kenangan dan coretan yang boleh kau baca , kau kenang saat kau rindu aku . dan aku tau aku sua buat yang terbaik dan jadi yang terbaik dalam hidup kau . kau yang sempurnakan hidupku .
 

Dengarkan Curhat Ku ( Ayu Nadia )

hanya kau --> Mohammad Syafie Arman .


aku kembali berbicara . 
hadirnya diri kau dalam hidup aku hampir setahun . aku tia sedar pun masa berlalu dengan cepat . terasa semalam kenal dengan kau , belajar syg kau , terima kau . hari ni aku sedar kau lah sebahagian hidup aku ayie , jarak yang ada antara kita sekarang buat aku takut , takut kehilangan kau , takut untuk merasa sakit lagi . rindu yang ada dalam hati susah untuk aku luahkan . akulah pencinta setia kau . walau terlalu banyak dugaan yang kita lalui , sakit yang kita rasa sama - sama . aku tetap dengan pendirian ku , kau takkan aku lepaskan . hanya kau yang aku ada .
ayie , adakah rasa yang sama dalam hati kau untuk aku ? adakah kau berharap macam aku ? kau hadir saat aku memerlukan . kau menemani saat aku sunyi . kau bagi aku harapan setinggi gunung . sebab kau aku menangis , aku ketawa . aku berharap jarak ni bukan penghalang untuk hubungan kita , aku berharap hubungan jarak jauh ni lebih membuat kita saling memahami , menghargai , saling memerlukan . hanya kau mohammad syafie arman .
Dengarkan Curhat Ku ( Ayu Nadia )

Wednesday, 8 February 2012

TEKANAN !





Hyee helloo nice readers . erghh . okay sorry lama x update . busy busy busy . tapii selalu follow update2 the others . so how are you readers ? just fine ? good then . but im not !

ok laa weii . mmg tekanan gilakk , first okay lagi steady , daa masuk bulan 2 nii bnyk tekanan . assigment , notes , homework . OMG . seems like just wanna run from this kind of life , but i cant ! this is the FACT . makin hari tekanan tuu makin terasa , and know what ia membuatkan saya MALAS ! yes . M A L A S ! STPM only a few months from now . can i do it ? i hope .

btw readers , i got to go , just singgah with blog then update , bersawang da blog , lama x update , laguuu pun da nazak org dgr . later on lah baru change . got to go my own way . sehsehseh . matii lahh . kesan TEKANAN . 
bye readers . iloveyou . xoxo ;D










Dengarkan Curhat Ku ( Ayu Nadia )